Откриване на теч в жилищни сгради

Откриване на теч на вода в жилищни сгради е често срещан проблем. Много е трудно да с намерят сложни и скрити течове в имот. Скритият теч може да бъде изключително рискован, тъй като един скрит теч може да донесе ненужен стрес и разход за вашето домакинство. По старите имоти както и новите имоти могат да имат проблем със скрит теч на вода. Лошата конструкция, корозията, корозията, движението на земята, неправилно почистване и невнимание могат да причинят неочаквани щети както на вашият имот така и  на вашите съседи.

Ние използваме комбинация от методи за бързо локализиране на течове с термокамера Flir  с термично изображение и инфрачервена връзка и Влагомер. 

откриване на теч

Течовете в жилищни имоти могат да са:

Сканирането с термокамера може да  локализира и реши вашият проблем. Термичното изображение  е в състояние да открие темперетурни разлики които не се виждат от човешкото око. То е полезно при търсене на течове причинени от дъжд както и при течове от водопроводи. Ние можем да намерим  бързо проблема свързан със скрит теч без да нарушаваме повърхности. 

Ние разбираме, че не всички скрити течове могат да се намерят. Но истинският ни успех от 97% в продължение на много години показва, че използването на термокамера гарантира най добрия шанс за успех. 

Термичното сканиране на повърхности помага за откриване на 

  1. Електрически неизправности – Инфрачервената термография оценява нивото на затопляне в системата за ниско, средно и високо напрежение. 
  2. Водопроводни проблеми – Скритите зад стени и подове тръби и проблемите с тях могат  лесно да бъдат идентифицирани.
  3. Тест за влажност – Много е трудно да се намери точката на влизане  на вода през покрив или стена. Видимите  признаци на мухъл или влага често са далеч от действителното проникване на водата. Топлинното изобразяване ще начертае пътя на водата.